Historia

Dänningelanda BTK bildades 1966 i byn Dänningelanda strax söder om Växjö. En av grundarna var kassören Kjell Krantz som fortfarande är en av eldsjälarna i klubben.

1976 flyttade klubben till Skirs gamla skola och 1989 köpte föreningen skolbyggnaden av Växjö Kommun. Vid samma tidpunkt renorverades och byggdes klubblokalen till så att vi idag har plats för 8 bord.

Genom åren har föreningen fostrat ett flertal Elitseriespelare och Landslagspelare. Föreningen har också ett Elitserielag för Damer sedan ett antal år tillbaka, där vi också lyckades att vinna ett SM-guld 2008.

I Dänningelanda BTK är målet att alla ska kunna spela pingis på sin nivå, ung som gammal. Man ska kunna spela enbart för att det är roligt. Vi försöker skapa förutsättningar, ger stöd och resurser till de som vill satsa på att bli en duktig pingisspelare i Sverige-eliten. Målsättningen är att våra representationslag ska bestå av egna produkter.

Uppdaterad: 05 FEB 2018 17:57 Skribent: Torbjörn Petersson

Anslagstavla

Kom ihåg att betala medlems- och träningsavgifterna!

Sugen på att tävla? Här hittar du tävlingsprogrammet för hela Sverige.

Postadress:
Dänningelanda BTK - Bordtennis