Hoppa till sidans innehåll

Elitserien Dam


Inger damlag 2018-2019

Efter säsongen 2017-2018, så valde Dänningelanda att dra sig ur seriespelet för säsongen 2018-2019. Lisa Rydèn som varit grundstommen i många Elitserie år, valde att lägga racket på hyllan och när vi för tillfället inte har några yngre tjejer som knackar på dörren för A-lagsspel, så valde klubben att dra sig ur.                                                              

 

Elitserien 2017-2018

Dänningelandas trupp inför säsongen är något förendrad från föregående år. Anna Månsson tackar för sig och lägger racket på hyllan. Sara Rask blev mamma i Juli och är nu mamma ledig från bordtennisen på obestämd tid.                                    Ny för året är Sofia Egertz från Juno och Nina Johansson från Lessebo. Dessa två tillsammans med våran "veteran" Lisa Rydèn och Alexandra Sandèhn är tjejerna som representerar klubben i årets Elitserie.

 Seriehelg 3-4/2

Helgens bortaturnè med matcher mot Halmstad och Eslöv slutade med 2 x 0,6. Hamlstadsmatchen blev en ren överkörning och matchen var över på en dryg timma.                                                                                                                           I söndagens Web-sända match mot Eslöv, bjöd våra tjejer på lite bättre motstånd till slut, dock utan att riktigt vara nära att knipa någon match. Sofia gjorde en bra insats och var värd något set mot duktiga Alex Galic. Lisa hade 8-4 i fjärde set mot Eslövs kinesiska utan att kunna knyta till och Alexandra pressade Caroline Tanska till en tuff 5-setare. Vi hoppas tjejerna tar med sig den positiva avslutningen till nästa omgångs vitala matcher mot Juno och Köping.

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Elitserien 2016-2107 

Dänningelandas lag kommer att se ut precis som förra året med Lisa Rydèn, Sara Rask, Anna Månsson och Alexandra Zandèn. Vi får se om tjejerna kan göra en lika bra säsong som förra året.

___________________________________________________________________

 

DÄNNINGELANDAS TJEJER
UTSLAGNA I KVARTSFINALEN

Efter två matcher mot värmländska Storfors är våra duktiga tjejer utslagna. Onsdagenshemmamatch slutade 1-5 sedan Sara Rask tagit klubbens enda seger mot Storfors gravida rumänska Christina Sava.


Fredagens retur i Storfors blev en betydligt tuffare tillställning. Matchen slutade 5-2
till Storfors men bakom de till synes klara siffrorna döljer sig en jämnare
batalj. Vid underläge 2-4 ledde Anna mot Storfors fransyska Audrey Mattinet med
2-0 i set och 8-6 i det tredje setet samtidigt som Sara hade två setbollar till
att utjämna till 1-1 i set mot den defensivspelande Sonja Obradovic. Anna
lyckades tyvärr inte knyta till säcken mot fransyskan och inte heller Sara
lyckades förvalta någon av sina setbollar och matchen var förlorad.

Tjejerna gjorde en bra insats och det är bara att inse att vi förlorade mot ett bättre
lag med en imponerande bredd, Storfors använde sig av 5! olika spelare under de
två kvartsfinalerna vilket säger det mesta.


Vi tackar
tjejerna för en fin säsong och hoppas de kommer laddade till höstens Elitserie
A efter lite välförtjänt sommarvila!

 

KVARTSFINALDAGS!

 

På Onsdag har det (äntligen) blivit dags för våra duktiga tjejer i damlaget att börja slutspelet. Det blev Storfors, utanför Karlskoga, som valde att möta våra tjejer i kvartsfinal.

Den första matchen spelas i Teleborgshallen på Onsdag Kl. 18.30. Returen spelas på Fredag i Storfors och en eventuellt avgörande match spelas på Lördag, även den i Storfors.

Mötet i serien slutade med en storseger för Storfors som slutade på 3:e plats i Elitserien A efter Eslöv och Spårvägen.

Storfors är ett lag som vi av tradition haft mycket svårt för, men med den fina avslutningen i serien i ryggen och som ”under dogs” har vi allt att vinna och vi kan lova att Storfors kommer att få slita för sina matchvinster.

Storfors har en bred trupp med 5 spelare av yppersta kvalité som man kan mönstra, det enda som är säkert är att vi kommer att slippa att möta någon svensk spelare då Storfors till skillnad från oss satsat på ett lag med enbart utländska spelare för att vinna ett SM-Guld…

Väl mött i Teleborgshallen på Onsdag, tjejerna behöver allt stöd som de kan få!

 

 

 1 poäng på hemmaplan.

Hemmamatchen mot Åsa blev en mycket jämn och bra match, som tillslut slutade med ett oavgjort resultat. Ett bra resultat för tjejerna som innan matchen var nederlagstippade. Men Åsa saknade sin bästa spelare, vilket öppnade upp för en poäng till Dänningelanda..

damlag

 

Avgörande helg för Damlaget.

Helgen som kommer spelas de sista omgångarna i Elitserien Syd och Elitserien Nord. Efter jul kommer de 4 första lagen i respektive serie att spela i Elitserien A medan de sämst placerade lagen slås ihop till Elitserien B.

Efter 2 segrar förra sammandraget så ser det ljust ut för våra tjejer att nå en plats bland de 4 första lagen i år igen. Serien haltar betänkligt och lagen har spelat allt mellan 2 och 5 matcher. Anledningen till detta är att JVM har spelats samtidigt som det skulle spelats seriematcher som då flyttats. Anmärkningsvärt här är att förbundet har lagt några matcher på Söndag, trots att sista omgången spelas på Lördag… Mycket märkligt att inte sista omgången spelas samtidigt så att inte något lag kan ”spela på resultatet” eftersom de vet hur det gått för de lagen som spelat färdigt. Bara att hoppas att det inte är det här som kommer att avgöra den jämna och hårda kampen om att knipa en plats bland de 4 bästa i serien…

Det är inte helt lätt att sia om utgången i Elitserien Syd eftersom den haltar så mycket som den gör. Realistiskt utgörs det största hotet mot Dänningelandas plats bland de 4 bästa av Kättilsmåla. Om Dänningelanda skulle förlora mot seriesuveränen Eslöv och mot arrangerande Åsa samtidigt som Kättilsmåla vinner 2 av sina 3 återstående matcher kommer lagen att hamna på samma poäng och matchkvoten kommer att avgöra…

Vi vill önska våra tjejer lycka till i Åsa och hoppas att de lyckas förvalta det fina utgångsläget man har skaffat sig inför seriens avgörande!

 

 

 Äntligen dags för Elitseriepremiär!

Eftersom Skurup drog sig ur damernas Elitserie i bordtennis i sista minuten, fick vårat damlag stå över första omgången och därför sker inte årets premiärmatch förren på lördag 24/10

 

Damernas sammandrag som arrangeras av Halmstad BTK spelas i Harplinge strax norr om Halmstad.

Halmstad som också står för motståndet i premiärmatchen, har ett intressant lag med en viss Tilda Johansson i spetsen. Tilda som lämnade oss inför säsongen efter två år för spel i Elitserien med nykomlingen Halmstad och matcherna mot henne kommer förstås att kännas lite extra speciella.

Utöver Tilda har Halmstad rustat inför återkomsten till högsta serien med en mycket duktig amerikanska, Prachi Jha, och kommer att bli en tuff nöt att knäcka för våra tjejer.

 

Eftermiddagens match spelas mot Kättilsmåla BTK. Kättilsmåla har i stort sett samma lag som förra året, det vill säga egna duktiga talanger upplandat med lite norsk spetskompetens. Förra säsongens möte slutade med en klar Dänningelanda seger, men många av matcherna var väldigt tuffa och siffrorna blev kanske lite väl stora.

 

Helgens Dänningelandalag består av, Lisa Rydèn och Anna Månsson som är kvar sedan föregående säsong. Den tredje spelaren är Sara Rask som det är mycket roligt att få hälsa välkommen tillbaka till klubben.

Sara har under några säsonger spelat för Eslöv PK och fått vara med om att vinna ytterligare ett par SM-Guld utöver det som hon redan hade med Dänningelanda BTK sedan 2008.

 

 

Truppen.

Lisa Rydèn

Sara Rask

Anna Månsson

Jia Yin, Wang

Alexandra Sandèhn

 Ledare.

Håkan Ivarsson

Elin Helgesson

 

 Resultat och Tabell

 

 

Elitserien 2014-2105 

Tabell och Resultat 

 

DAMLAGET

bilder damlaget 032 bilder damlaget 033

Ivo, Caroline, Lisa, Tilda, Alexandra,Elin oCH Jinnis samlade vid premiären

Truppen

Lisa Rydén

Jinnis

Alexandra Sandehn

Tilda Johansson

 Anna Månsson

 

Ledare

Håkan Ivarsson

Elin Helgesson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 30 AUG 2018 17:04 Skribent: Torbjörn Petersson

 

 

 

Anslagstavla

 

Kom ihåg att betala medlems- och träningsavgifterna!

 

Sugen på att tävla? Här hittar du tävlingsprogrammet för hela Sverige.

Postadress:
Dänningelanda BTK - Bordtennis
Barnsjövägen 4
35591 Växjö

Besöksadress:
Skir Gamla Skola
35591 Växjö

Kontakt:
Tel: 047082050
Fax: 047028850
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Ange alt-text här.

 

Ange alt-text här.

Ange alt-text här.